ZVJEZDICE SE VRIJEDNO SPREMAJU ZA ŠKOLU

Polazak u školu predstavlja veliku promjenu u životu djeteta. Iako priprema za školu zapravo počinje u ranoj dobi djeteta, ove smo se pedagoške godine vrijedno pripremali jer su skupinu polazili predškolci.

Kroz raznovrsne aktivnosti i igre zavoljeli smo neobične priče i bajke, upoznali slova, brojke i geometrijske likove, razvijali logičko razmišljanje i zaključivanje, finu motoriku te snalaženje u prostornim odnosima.

Poštivanje pravila, izražavanje emocija na socijalno prihvatljiv način, uspješna komunikacija s prijateljima sve je što već znamo jer smo u vrtiću već niz godina.

Za nas i naše roditelje organizirale su se radionice „Volim vrtić, volim školu“. Roditeljima je prikazano kako se u vrtiću kroz razne igre priprema za školu, a koje se mogu provoditi u obiteljskom okruženju. Na ovim radionicama smo usvajali nova znanja i vještine, a sve kroz igru i ugodno druženje.

U našoj sobi istraživali smo svijet i bavili se pitanjima ekologije i prometa, a poseban izazov bilo je rješavati razne zadatke u vježbenicama.

I još mnogo toga voljeli bismo isprobati i naučiti i nikada nam nije dosta novih igara i saznanja. To je samo dokaz da smo spremni za neko novo doba u našem životu, za školu!

                                                        Vaše Zvjezdice i odgajateljice Sonja Prpić i Sandra Krstačić

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec