Program sportskih aktivnosti

Program obogaćen specifičnim sadržajima iz sporta

“Igrom i sportom u zdravo i sretno djetinjstvo”

Program sportskih aktivnosti “Igrom i sportom u zdravo i sretno djetinjstvo” provodi se u svim vrtićkim skupinama, uz vodstvo kineziologa i odgojitelja skupine.

Ovim programom posebno se naglašava briga o vlastitom tijelu i sportu kao preduvjetu zdravlja i načinu provođenja slobodnog vremena kao važnim čimbenicima poboljšanja kvalitete života. Sportskim programom zadovoljava se temeljna djetetova potreba za kretanjem, a redovito tjelesno vježbanje postati će sastavni dio djetetove svakodnevice, kulture življenja i ostvarenje njegovog prava.

Cilj programa je poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djece, stjecanje i usavršavanje bazičnih motoričkih informacija i novih motoričkih znanja iz različitih kinezioloških aktivnosti.

"Sportskim programom zadovoljava se temeljna djetetova potreba za kretanjem"

Dječji vrtić "Zlatna ribica" sudjeluje u sportskim manifestacijama:

bubbles
Dodatni sadržaji tjelesne aktivnosti utječu na kvalitetnije poticanje djetetovog rasta i razvoja kao i na ostvarenje svih razvojnih zadaća. Djeca ove dobi imaju izrazitu potrebu za kretanjem, a ono je iznimno važno za njihov cjelokupan razvoj: tjelesni, emocionalni, spoznajni. Kretanjem dijete upoznaje i istražuje svijet oko sebe, razvija osjetila, stječe kontrolu nad vlastitim tijelom, uviđa svoje mogućnosti, potvrđuje svoje sposobnosti, surađuje s drugima te na taj način zadovoljava svoje potrebe.