Programi za roditelje

DV "Zlatna ribica", kutak za roditelje

Radionice "Rastimo zajedno"

Program je razvijen u okviru UNICEF-ovog Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo (“Prve tri su najvažnije”). Program radionica za roditelje “Rastimo zajedno” provodi posebno educiran tim kroz 11 susreta po 2 sata. Program je besplatan, a provodi se za zainteresirane roditelje od listopada do prosinca.

Glavni cilj programa radionica je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svojem djetetu; bolje upoznaju sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).

Svrha programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ jest omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja tako i djeteta.

Teme radionica

Na radionicama roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine. Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Klub roditelja "Rastimo zajedno"

Nakon završenog ciklusa radionica “Rastimo zajedno” pruža se podrška roditeljima u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiče rast i razvoj kako roditelja tako i djeteta. Poticajno druženje nastavlja se za roditelje koji su završili program “Rastimo zajedno” kroz teme i radionice vezane uz roditeljstvo, druženje i upoznavanje cijele obitelji “Rastimo zajedno”.

Ciklus radionica "Volim vrtić - volim školu"

Program je namjenjen podršci i pomoći roditeljima u pripremi djece za polazak u školu, U okviru programa pripreme za školu, za djecu školske obveznike i njihove roditelje planirane su iskustvene radionice koje se temelje na saznanju da je istraživanje djece i aktivno učenje kroz igru najbolja priprema za školu.
Radionice su tematski orijentirane na razvoj pojedinih sposobnosti i vještina potrebnih za školsko učenje, a igre i vježbe provode se u parovima roditelj – dijete ili su namijenjene cijeloj skupini. Roditeljima se nakon svake aktivnosti objašnjava njihova svrhovitost te predlažu slične aktivnosti za rad kod kuće. Ciklus radionica uključuje 3 radionice za roditelje i djecu u trajanju 1 sat tjedno, a provodi se u periodu ožujak-travanj. Planirani broj uključene djece i roditelja u jednom ciklusu radionica je 15 te broj održanih ciklusa ovisi o zainteresiranosti. Radionice provode odgojitelji i pedagoginja.

Za roditelje

Istražite još

Suradnja s roditeljima​

Roditeljski sastanci, individualni razgovori, uključivanje roditelja u odgojno- obrazovni proces, forum roditelja, radionice za djecu, roditelje i odgojitelje …

Jelovnik

Jelovnik je usklađen prema preporukama „Izmjena i dopuna Programa zdravstvene zaštite djece higijene i pravilne prehrane djece u dječjem vrtiću“ …

Upisi u vrtić​

Dokumentacija za upise u obvezni program predškole u pedagoškoj 2019./2020. godini.

Djelatnici vrtića​

Kontakti djelatnika i upravno vijeće Dječjeg Vrtića “Zlatna ribica”​

Brošure​

Brošure – svjeti za roditelje oko oralnog zdravlja, polazak djeteta u vritić i priprema za školu

Imate pitanja za nas?

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja oko programa i rada vrtića kontaktirajte nas.