Zimske aktivnosti u „Zebricama

Prve pahulje dolepršale su na našu terasu i dvorište. Sunčani zimski dan smo iskoristili za šetnju i igru na našem dvorištu. Kretanjem potičemo važnu životnu naviku – kretati se trebamo svakodnevno!

         Šetnjom, aktivnostima i igrom na vanjskom prostoru djeca dolaze u interakciju s neposrednom prirodnom okolinom. Boravak na svježem zraku zimi ima pozitivan utjecaj na psihofizički razvoj djeteta te jača cjelokupan organizam, veseli djecu, obogaćuje njihove doživljaje i iskustvo. Boravkom na zraku jačamo prirodni imunitet djece prema raznim bolestima te djeluje pozitivno na socijalizaciju djece i stvaranje pozitivne slike o sebi.

        Vrlo je važno zimi adekvatno se obući. Najbolje je dijete odjenuti slojevito jer višeslojna odjeća bolje štiti dijete od jednog debelog komada odjeće.

        Savjet: obucite dijete onako kako biste sebe obukli tj. ni previše ni premalo, onako kako ćete se u tome najbolje osjećati.

        Ne izlazimo kada je magla, jak vjetar i jake padaline. Djecu učimo kako pravilno disati kada je hladan zrak (udahni na nos, izdisati na usta).

       Snijeg, pahuljice i zimske aktivnosti potaknule su nas na likovne radove: topli odjevni predmeti koji nas čuvaju od hladnoće – rukavice i omiljeni zimski lik – snjegović.

      Djeca produbljuju svoja znanja i na ostalim područjima razvoja: glazbeno izražavanje uz pjesma „Zimu“; govorno izražavanje kroz  priče o zimi od kojih nam se najviše dopala „Priča o tri snjegovića“ te nas potaknula na dramske aktivnosti.

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Natječaji

Natječaj za odgojitelja

Poštovani, Na niže navedenoj poveznici objavljujemo natječaj za odgojitelja koji će biti otvoren do 11.12.2023. u 23:59: Odgojitelj

Aktivnosti

 Naše aktivnosti u studenom

Mjesec studeni bio je mjesec bogat događajima pa pročitajte čime smo se sve bavili. Potaknuti sudjelovanjem u projektu “Volim šume“ u kojem skupina Zečići sudjeluje