„Zelena čistka 2023.“

Naš je vrtić dugogodišnji sudionik ove akcije koju smo organizirali 15. rujna,  a čiji je cilj podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada.

Zadaća našeg eko programa  je odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odgovornih odluka o njegovom očuvanju. Posebna pozornost posvećena je pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada te uređenju i očuvanju okoliša. Za poticanje razvoja ekološke svijesti planiramo aktivnosti poštujući načelo da djeca najbolje uče čineći, u prirodnim situacijama i s konkretnim materijalom. Tako smo se bavili sljedećim istraživačkim i radnim  aktivnostima:

  • Izrada bio kuglica (napravljene od gline, komposta, zemlje i sjemenki/lukovica)
  • Čišćenja okoliša vrtića i korištenje bio kuglica za uređenje /sadnju
  • Sortiranje otpada prema bojama spremnika
  • Upoznavanje s pojmom „recikliranje“
  • Izrada plakata o važnosti zbrinjavanja otpada
  • Slikovnice i radni listovi na temu razvrstavanja otpada

Ovim aktivnostima nastojimo da djeca poštuju svoj okoliš i spoznaju da svatko svojim ponašanjem  može učiniti dobro djelo za očuvanje našeg planeta.

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Ambulanta u Školjkicama

Prateći interese djece primjetili smo da ih zaokuplja simbolična igra-liječenje lutkica. Kako bi zadovoljili njihove potrebe za tom vrstom igre oformili smo “kutić doktora”. Zajedno

Novosti

STARA SUŠICA I PLATAK

 U četvrtak, 9. svibnja 2024. g. skupine Ježići, Pingvini i Zečići bile su na završnom izletu. Posjetili smo Centar velike zvijeri u Staroj Sušici, a