Zelena čistka 2022.

Zadaća našeg eko programa je odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odgovornih odluka o njegovom očuvanju. Posebna pozornost posvećena je pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada te uređenju i očuvanju okoliša. Prva eko iskustva pridonose formiranju eko spoznaja kod djeteta i čine sastavni dio procesa eko – osjetljivosti.

Želimo li kod djece razviti ekološku osjetljivost prema okolini koristimo metode neposrednog promatranja i doživljaja okoline svim osjetilima, kao i istraživačke te radne aktivnosti.

Za poticanje razvoja ekološke svijesti nije dovoljna samo spontana reakcija djeteta nego i eko reakcija djeteta na okoliš, koja zavisi od naših planiranih aktivnosti poštujući načelo da djeca najbolje uče čineći, u prirodnim situacijama i s konkretnim materijalom.

Neke od aktivnosti povodom ovogodišnje akcije „Zelena čistka“, čiji smo sudionici niz godina bile su:

  • Izrada spremnika za otpad za sobu dnevnog boravka djece
  • Sortiranje otpada prema bojama spremnika
  • Edukativni animirani film o recikliranju
  • Slikovnice, bojanke i radni listovi na temu razvrstavanja otpada
  • Upoznavanje s pojmom „recikliranje“
  • Akcija čišćenja okoliša vrtića
  • Izrada plakata o važnosti zbrinjavanja otpada

Ovim aktivnostima nastojimo da djeca poštuju svoj okoliš i spoznaju da svatko svojim ponašanjem može učiniti dobro djelo za očuvanje našeg planeta.

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Novosti

“KRIJESNICE” U NAŠEM VRTIĆU

U novu pedagošku godinu naš vrtić ponosno je ušao bogatiji za još jednu skupinu! Našu skupinu nazvali smo “Krijesnice” sa željom da osvijetlimo i razveselimo

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec