Upute o dovođenju i odvođenju djeteta u dječji vrtić

Upute za dolazak i odlazak iz vrtića - D.V. Zlatna ribica, Kostrena

Napominjemo da svoje postupke u radu temeljimo na preporukama Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva zdravstva i Crvenog križa

 1. Prije dovođenja djeteta u vrtić roditelj je dužan o tome telefonski ili e-mailom obavijestiti ravnatelja, pedagoginju ili zdravstvenu djelatnicu minimalno tri dana ranije(brojevi telefona na koje mogu zvati i e-mail dostupni su na web stranici vrtića) Prvi turnus dolazaka djece u Vrtić je od 11.svibnja 2020.g., a drugi turnus je od 25.svibnja 2020.g.
 2. Prije dovođenja djeteta u vrtić roditelj je dužan ispuniti Upitnik za roditelje i pročitati Upute o dovođenju djeteta u vrtić

TEMELJNE ODREDNICE ZA DJECU S KRONIČNIM BOLESTIMA ILI U DOTICAJU S KRONIČNIM BOLESNICIMA

Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštečenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

RODITELJI TREBAJU ZNATI

 • Svakodnevna obaveza roditelja je prije dolaska u Vrtić sebi i svojim bliskim kontaktima (posebno djetetu) izmjeriti tjelesnu temperaturu te u slučaju povišene tjelesne temperature i drugih znakova zaraznih bolesti obavijestiti liječnika ili epidemiologa. Dijete se u tom slučaju ne dovodi u Vrtić već se postupa po datim naputcima.
 • Ispred ulaza u Vrtić bit će postavljene dezbarijere na koju i dijete i roditelj treba stati i dezinficirati obuću
 • Detaljne upute o dovođenju , odvođenju i boravku djeteta u odgojnoj skupini roditelji će dobiti od odgojiteljica ( zbog reorganizacije rada i provođenja propisanih mjera formirati će se nove skupine, a odgajatelji će raditi po turnusima)
 • Vrata vrtića bit će zaključana te treba pozvoniti i pričekati
 • Ukoliko je više roditelja došlo u isto vrijeme treba držati razmak od 2 metra ; jedno dijete dolazi u pratnji isključivo jedne odrasle osobe
 • Odgojiteljica preuzima ( i predaje) dijete dok se obilježeni ruksak s opremom donosi petkom (ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 do 72h )
 • Odgojiteljica ispunjava tjednu evidencijsku listu o dolasku djeteta
 • Dijete prije ulaska u skupinu, skida obuću i jaknu, odlaže u svoj ormarić te pere ruke, a nakon pranja ruku se umiva
 • Dijete ne dezinficira ruke niti nosi zaštitnu masku
 • Prilikom odlaska iz Vrtića roditelj je dužan nazvati Vrtić te obavijestiti odgajateljicu o svom dolasku 10-ak minuta prije, kako bi odgojiteljica pripremila dijete za odlazak iz Vrtića. Ukoliko roditelj ne nazove prije dolaska , dužan je pozvoniti na ulazna vrata te pričekati da odgojiteljica pripremi i isprati dijete do izlaznih vrata gdje ga roditelj preuzima. Ulazak roditelja u prostor Vrtića se treba izbjegavati.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...