UPOZNAJTE ZVJEZDICE

Za mjesec veljaču odlučili smo vam napisati još nešto o nama kako biste nas još bolje upoznali. Od ovog mjeseca naša je skupina  obogaćena sa troje novih prijatelja predškolaca i sad nas je ukupno 28.

U našoj skupini vlada veliki interes za sportskim aktivnostima i igrama kao i interes za boravkom na vanjskom prostoru. Svakodnevno smo organizirale sportske aktivnosti koje uključuju: raznovrsne poligone kroz koje vježbamo sve oblike prirodnog kretanja, natjecateljske igre u našoj dvorani i dvorištu, na spravama i igralima, šetnje te igre i boravak na „ našoj livadici“.

Kroz ovakav vid sporta ojačali smo kardiovaskularni sustav, kondiciju, poticali razvoj lokomotornog sustava, samopouzdanje i natjecateljski duh. Riječima se ne može opisati atmosfera navijanja i bodrenja u natjecateljski igrama kao ni ekspresija lica djece za koje se navija i radost pobjede. Time smo obogatili duh i samopouzdanje djece kao i nošenje sa porazom. Nakon dužeg perioda, ove će se godine u mjesecu svibnju održati dječji olimpijski festival. Uz to što se nadamo dobrim sportskim postignućima, ponosni smo što smo organizatori ovog sportskog događaja po treći put!

Tijekom ovoga mjeseca posjetili smo Gradsko kazalište lutaka „Rijeka“ te Art kino u Dječjoj kući.
Redovito iznajmljujemo slikovnice iz knjižnice u Kostreni.
Građevni kutić naše sobe bogat je raznovrsnim poticajima, tu se gradi lego kockicama, drvenim i klik kockicama, rukuje s namjerom da se nešto stvori  pa kreativnost dolazi do izražaja.
Različitim likovnim i drugim neoblikovanim materijalima razvijamo senzibilitet za likovni materijal.
Govorne igre, interes za slova i brojke te vježbe za razvoj grafomotorike postale su dio naših svakodnevnih izazova.
 
S radom je započela i eko patrola naše skupine. Svakodnevno sakupljamo otpatke svježeg voća koje spremamo u vrtićki komposter. Spremni smo na svakojake eko akcije i rado se uključujemo.

                                                                            Odgojiteljice: Sandra Krstačić i Sonja Prpić

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec