Tjedan zdravlja u Ježićima

Naš se vrtić uključio u obilježavanje Tjedna zdravlja, a ove godine je tema „Pravilna prehrana i njena važnost za zdravlje“. Skupina Ježići je kroz aktivnosti sa zdravim namirnicama kao što su žitarice (zobene pahuljice), mlijeko, jogurt, voće i povrće izradila ukusne zdrave napitke i zdrave kekse. 

Aktivnost “Zdravi napitak- smoothie”

Nakon što smo pripremili sve potrebne sastojke i “blender”, djeca su započela sa sjeckanjem voća i povrća (banane, jabuke, kruške, kivi, mrkva…) Usitnjeno voće i povrće smo stavili u ” blender” i dodali malo mlijeka ili jogurta i šaku zobenih pahuljica. Nastao je ukusan i zdrav napitak koji smo kušali i popili u trenu! Različitim omjerima sastojaka dobili smo i različite ukuse i boje napitaka. 

Aktivnost ” Zdravi keksi”

Kako smo bili uspješni u prijašnjoj aktivnosti, okušali smo se i u pečenju keksa. Ovo je naš recept:

7,5 dcl zobenih pahuljica

1 dcl šećera

20 dkg maslaca

3 žlice kakaa

1 žumanjak

Kada su sve sastojke djeca umijesila, izradila su male kuglice i stavila na papir za pečenje. Odnijeli smo sve u kuhinju gdje nam je naš kuhar kekse stavio peći na 170 °C, otprilike 10 – 15 min. Počastili smo se s keksima nakon ručka i bili su jako fini. 

Izradili smo i prigodne plakate na tu temu gdje smo prikazali naš trud i što smo sve naučili o zdravoj prehrani.

Odgajateljice: Ani i Nataša

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec