Tjedan zdravlja u Ježićima

Naš se vrtić uključio u obilježavanje Tjedna zdravlja, a ove godine je tema „Pravilna prehrana i njena važnost za zdravlje“. Skupina Ježići je kroz aktivnosti sa zdravim namirnicama kao što su žitarice (zobene pahuljice), mlijeko, jogurt, voće i povrće izradila ukusne zdrave napitke i zdrave kekse. 

Aktivnost “Zdravi napitak- smoothie”

Nakon što smo pripremili sve potrebne sastojke i “blender”, djeca su započela sa sjeckanjem voća i povrća (banane, jabuke, kruške, kivi, mrkva…) Usitnjeno voće i povrće smo stavili u ” blender” i dodali malo mlijeka ili jogurta i šaku zobenih pahuljica. Nastao je ukusan i zdrav napitak koji smo kušali i popili u trenu! Različitim omjerima sastojaka dobili smo i različite ukuse i boje napitaka. 

Aktivnost ” Zdravi keksi”

Kako smo bili uspješni u prijašnjoj aktivnosti, okušali smo se i u pečenju keksa. Ovo je naš recept:

7,5 dcl zobenih pahuljica

1 dcl šećera

20 dkg maslaca

3 žlice kakaa

1 žumanjak

Kada su sve sastojke djeca umijesila, izradila su male kuglice i stavila na papir za pečenje. Odnijeli smo sve u kuhinju gdje nam je naš kuhar kekse stavio peći na 170 °C, otprilike 10 – 15 min. Počastili smo se s keksima nakon ručka i bili su jako fini. 

Izradili smo i prigodne plakate na tu temu gdje smo prikazali naš trud i što smo sve naučili o zdravoj prehrani.

Odgajateljice: Ani i Nataša

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Doviđenja vrtiću, dobar dan školo!

Završnim svečanostima oprostili smo se od prijatelja iz skupina “Pingvini”, “Ježići” i “Zečići”  koji u rujnu odlaze u školu. Želimo im puno uspjeha u školskim

Aktivnosti

“Školjkice” istražuju i čuvaju prirodu

Dolaskom proljeća  više vremena boravimo na vanjskom prostoru što bam pruža mogućnost da lakše istražujemo i uočavamo promjene u prirodi. Samim time su nam i