Svibanj u Macaklinima

Svibanj – mjesec u kojem obilježavamo dan naših najdražih nam mama te smo ih i mi razveselili radom naših malih vrijednih ručica.

Svibanj je također mjesec u kojem se priroda budi, razvija i cvijeta. Kako bismo si približili i bolje shvatili promjene koje se događaju u prirodi krenuli smo u mali projekt „Od sjemenke do biljke“. Za to nam je poslužio grah. U staklenkama na komadiću vate počeo se razvijati novi život kojeg svakodnevno pratimo pod budnim okom povećala. Naučili smo da je biljkama za rast potrebna naša briga, sunce i voda, a nama je potrebno samo strpljenje dok s velikim uzbuđenjem pratimo svaku novu fazu rasta naših biljčica. Posebno nas je veselila sadnja trešnje u našem dvorištu uz pomoć Komunalnog društva Kostrena.

Nagovještaj dolaska sunčanijih i toplijih danima primjetan je i u našoj sobi. Novi centar „Slastičarna“ mjesto je u kojem se svakodnevno rado igramo i veselo čekamo ljeto.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo