SVIBANJ – MJESEC KULTURE I SPORTA

Nakon trogodišnje pauze, naš vrtić nastavlja tradiciju okupljanja malih čakavćića. U tjednu posvećenom “domaćoj besedi”, u programu 14. Čakavskih susreta u Kostreni koje organizira Katedra Čakavskog sabora Kostrene, DV “Zlatna ribica” ugostio je brojne vrtiće naše županije.  U srijedu, 10. svibnja 2023.g. u Narodnoj čitaonici Kostrena, brojna publika prisjetila se svog djetinjstva jer je tema susreta bila dječja igra nekad i danas. Zanimliiv, zabavan i komičan program na čakavštini  pripremili su odgojitelji i djeca iz vrtića:

Dječji vrtić “Zlatna ribica”, Kostrena

Dječji vrtić Matulji, Matulji

Dječji vrtić “Fijolica” Novi Vinodolski

Dječji vrtić “Čavlić”, Čavle

Dječji vrtić “Grobnički tići”, Dražice

Dječji vrtić Radost, Crikvenica

Dječji vrtić Viškovo, Viškovo

Dječji vrtić “Katarina Frankopan”, Krk, podružnica Baška

Naš vrtić predstavila je skupina “Čakavski kantunić” kojeg vode odgojiteljice Ana Radolović i Andreja Gović. Ove godine predstavili su se osim nastupa djece na pozornici i putem filma čiji tekst potpisuje Branka Kržik Longin.

Krajem mjeseca, 20. svibnja 2023.g., Kostrena postaje mjesto okupljanja najmlađih sportaša, sudionika 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko – goranske županije. Dječji vrtić “Zlatna ribica” i Zajednica sportova PGŽ uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, Primorsko-goranske županije i Općine Kostrena, po treći put je  organizator je i domaćin ove sportske manifestacije koja je okupila više od 500 djece naše županije. Olimpijski festival održao se na stadionu NK „Pomorac 1921“ u Kostreni, a djeca su se natjecala u pet disciplina, posebno za djevojčice i dječake: trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice, štafeta, nogomet za dječake  i potezanje konopa za djevojčice. Cilj ove manifestacije je promocija sporta kao zdravog načina života, njegovanje prijateljstva, tolerancije i zajedništva.

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec