Sportski rujan u skupini Rožice

Dolaskom u vrtić s početkom nove pedagoške godine sva su nam djeca ispričala svoje doživljaje tijekom ljeta i godišnjeg odmora. Neki su naučili plivati, voziti bicikl, role i romobile. Ukratko, svi su bili aktivni u smislu šetanja, kupanja, igre i boravka na otvorenom kako i priliči ljetu. Ove godine naša je skupina obogaćena sa troje novih prijatelja predškolaca i sad nas je ukupno 23.

Topli rujan i lijepo vrijeme odlučile smo iskoristiti za sportske aktivnosti i što dulji boravak na vanjskom prostoru. Svakodnevno smo organizirale sportske aktivnosti koje uključuju: hodanje i trčanje sa zadacima (prirodni oblici kretanja), opće pripremne vježbe, poligon, natjecateljske igre na našim dvorištima na spravama i igralima, šetnje te igre i boravak na „ našoj livadici“ koju su upoznali i roditelji. Naši novi prijatelji koji su nam se pridružili u ovoj pedagoškoj godini na ovaj su način lakše prebrodili probleme prilagodbe.

Kroz ovakav vid sporta ojačali smo kardiovaskularni sustav, kondiciju, poticali razvoj lokomotorog sustava, samopouzdanje i natjecateljski duh. Riječima se ne može opisati atmosfera navijanja i bodrenja u natjecateljskim igrama kao ni ekspresija lica djece za koje se navija te radost pobjede. Time smo obogatili duh i samopouzdanje djece kao i nošenje s porazom.

Odlazak na „našu livadicu“ pridonio je većoj interakciji i suradnji među djecom, učenju novih vještina (primjerice penjanje po stablu), trčanje po neravnom terenu, travi kao i konstruktivnim i istraživačkim igrama. Naglasak smo dali na stjecanje motoričkih vještina, koordinaciju pokreta, ravnotežu te kombiniranje raznovrsnih pokreta i oblika kretanja kroz igru.

10.09. obilježili smo dan Hrvatskog olimpijskog odbora i natjecali se pod sloganom „ Nije važno pobijediti, nego sudjelovati“ stoga smo svi dobili medalje. O tome možete više pročitati na portalu našakostrena.hr.

U sportu se događaju i tzv. “sportske ozljede“. Kako bi se iste sanirale i kako bi se lakše nosili s njima, proveli smo aktivnost u suradnji sa zdravstvenom voditeljicom Katarinom Mihelić o važnosti pružanja prve pomoći i upoznali pojam prve pomoći. Više o tome možete pročitati na web stranici vrtića.

Kroz sportske aktivnosti i ove godine veličamo i promičemo sportski duh te zdrav život.

Odgojiteljice
Katarina Bevandić i Sandra Krstačić

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo