Sovice – Uživamo u proljeću

Slikovnica „Plesna haljina žutoga maslačka“ bila nam je izvrstan poticaj za upoznavanje i istraživanje kukaca koji se javljaju s dolaskom proljeća. Iako su neki djeci bili poznati, s nekima su se susreli prvi puta, što ih je potaknulo na njihovo pronalaženje i promatranje pomoću povećala na vanjskom prostoru.

Osim kukaca, u slikovnici „Plesna haljina žutog maslačka“ susreli smo se s mnogim proljetnim cvijećem. S nekim su se djeca imala prilike susresti tijekom svojih šetnji prirodom, dok su neke proljetnice za njih bile nepoznate, stoga smo izradili edukativni plakat kako bi nam uvijek bilo dostupno kada se treba podsjetiti.

Tijekom razgovora o proljeću te biljkama i cvijeću, djeca su samoinicijativno počela nabrajati što raste u njihovom vrtu. Vrlo su ponosno navodili svo voće i povrće koje se može naći u njihovom vrtu te prijateljima i odgajateljici rekli da će imati prilike sve to probati kada izraste.

Početkom mjeseca svibnja, obilježili smo dan posvećen našim najvećim osloncima i osobama koje bezuvjetno volimo, našim majkama. Djeca su imala prilike čuti pjesmicu „Mila moja majčice“ koja im se vrlo svidjela te su je naučili kako bi ju izrecitirali svojim majkama za „Majčin dan“. Također, izradili su bukete cvijeća od šarenog papira i tempera.

Ove smo godine obilježili Međunarodni dan obitelji razgovorom o članovima svoje obitelji i njihovim posebnostima što je rezultiralo zanimljivim likovnim uradci.

Kako se bližimo kraju pedagoške godine, tako nam i završava projekt „Škole za Afriku“. Kako bismo prikupili još sredstava za pomoć djeci u Africi, djeca su oslikala platnene torbe te izradila nakit za svoju obitelj.

Sukladno poboljšanju epidemiološke situacije, ponovno smo započeli sa sportskim aktivnostima u dvorani s našim kineziologom. Osim toga, počele su pripreme za Dječju olimpijadu koja će se ove godine održati na drugačiji način, bez druženja i natjecanja s djecom iz ostalih vrtića naše županije.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo