ŠKOLA SKIJANJA NA PLATKU

Ove pedagoške godine organizirali smo školu skijanja u suradnji sa agencijom „SkiGuru“. U tjednu od 23. siječnja do 30. siječnja boravili smo na Platku i primjenili sva naša motorička znanja u stvarnim uvjetima.

Upoznali smo se sa još jednim sportom – skijanjem.

U ranim jutarnjim satima okupljali smo se u vrtiću te autobusom krenuli za Platak. Sam pogled na snijeg izmamio je naše osmijehe. Slijedilo je upoznavanje sa trenerima, grupiranje po ekipama, upoznavanje s opremom i novim sportskim terenom.

 
Osjećaj nestabilnosti i nesigurnosti pratio nas je samo prvi dan. Iako se kretanje na jednoj skiji činio zahtjevnijim nego na obje, brzo smo svladali te su krenuli prvi spustovi.

Tijekom napornih treninga imali smo i vrijeme za slasne okrijepe. Bilo je svega i rado smo ih podijelili sa svim prijateljima.      

Svaki dan u 13.00 sati ručali smo u domu.

A nakon ručka slijedile su igre na snijegu do dolaska autobusa.

Naučili smo da se tijekom skijanja pokreću sve grupe mišića, jačamo ne samo mišiće već i kosti i razvijamo ravnotežu.

Posljednji dan posjetili su nas roditelji. Svečanim spustom pokazali smo vještinu koju smo usvojili u samo 4 dana. Podijela diploma i medalja bila je ponos svakoga od nas.

Boravak na snijegu, skijanje i igre donijele su nam veliku radost, ali i zdravstvenu dobrobit. Bilo nam je to  lijepo, poučno i zanimljivo iskustvo koje ćemo sigurno još dugo pamtiti.

Velika hvala svima koji su se potrudili da nam omoguće ovakvo iskustvo, svim roditeljima, trenerima „SkiGuru“ škole skijanja, tati Branimiru Paškvanu, odgajateljicama i članovima stručnog tima D.V. „Zlatna ribica“.

                                                                                                                   Djeca i odgajateljice

                                                                                                      Sandra Krstačić i Katarina Bevandić

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Natječaji

Natječaj za odgojitelja

Poštovani, Na niže navedenoj poveznici objavljujemo natječaj za odgojitelja koji će biti otvoren do 11.12.2023. u 23:59: Odgojitelj

Aktivnosti

 Naše aktivnosti u studenom

Mjesec studeni bio je mjesec bogat događajima pa pročitajte čime smo se sve bavili. Potaknuti sudjelovanjem u projektu “Volim šume“ u kojem skupina Zečići sudjeluje