Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec prilagodbe i socijalizacije, a to je najljepše provesti kroz igru i razna druženja.

Toplo rujansko vrijeme izmamilo nas je na vanjski prostor te smo oproštaj od ljeta iskoristili šetnjama, boravkom na plaži i svakodnevnim boravkom  na vanjskom prostoru. Time smo naše nove prijatelje upoznali s  dvorištem vrtića, sportskim aktivnostima kojima se volimo baviti i bližom okolicom.

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan sportskim aktivnostima na našem dvorištu. Kroz sport jačamo naš duh i tijelo, a sportsko ponašanje nas uči prijateljstvu, međusobnom pomaganju i važnosti sudjelovanja, a ne pobjede.

Uz zdrav duh i tijelo važno je da živimo i poštujemo čisto i zdravo okruženje u kojem živimo. Stoga smo se priključili eko akciji koju je organizirala Općina Kostrena kako bi poticali i podigli ekološku svijest. S prijateljima iz skupine „Zečići“ obišli smo užu okolicu našeg vrtića i uklonili sve smeće koje ju je narušavalo. Nije bio problem navući rukavice, ponijeti vreće i ukloniti smeće kako bi nam okoliš bio uredniji.

Bablje ljeto ovog rujna ponukalo nas je da posjetimo naše obližnje plaže u uvali Žurkovo. Na plaži ne nedostaje poticaja za dobru igru i druženje pa smo tako: bacali kamenčiće u more, trčali, hodali bosi i u čarapicama po oblucima, skupljali nama neobične kamenčiće, školjke i pužiće. Ručice smo povremeno rashladili i oprali u moru koje je još uvijek toplo i mami na kupanje.

                                                                        Odgojiteljice:

                                                      Andreja Gović i Katarina Bevandić

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Natječaji

Natječaj za odgojitelja

Poštovani, Na niže navedenoj poveznici objavljujemo natječaj za odgojitelja koji će biti otvoren do 11.12.2023. u 23:59: Odgojitelj

Aktivnosti

 Naše aktivnosti u studenom

Mjesec studeni bio je mjesec bogat događajima pa pročitajte čime smo se sve bavili. Potaknuti sudjelovanjem u projektu “Volim šume“ u kojem skupina Zečići sudjeluje