Rođendani u “Ribicama”

Skupina Ribice je od ove pedagoške godine bogatija za 7 novih prijatelja i prijateljica. To znači da ćemo proslaviti toliko više rođendana što nas jako veseli.
Proslava rođendana je od velike važnosti za svako dijete, pridonosi socijalizaciji djeteta u skupini, razvija i jača suradnju i zajedništvo, te razvija pozitivnu sliku o sebi. Ona je osnova za druženje u kojem dijete usvaja osnovne društvene norme ponašanja (dijete sjedi za zajedničkim stolom s ostalom djecom, uči čestitati rođendan, primiti čestitke, uručivati darove ili ih primati, pozdravljati na dolasku i odlasku, igrati se kad se sva druga djeca igraju). To  je izvrstan događaj za poticanje prosocijalnog ponašanja – pomoći prijatelju u nevolji, podijeliti svoje igračke i slatkiše…

Roditelji su obično prisutni na privatnim rođendanskim proslavama djece mlađe predškolske dobi pa tako mogu poticati poželjno djetetovo ponašanje. Svojom reakcijom djetetu ukazuju odobravaju li ili ne određeni postupak.

A kako Ribice slave rođendane? Taj dan u našoj skupini slavljenici ili slavljeniku izradimo krunu te nacrtamo čestitku u čijoj izradi sudjeluju sva djeca iz skupine. Slavljenik ima posebno mjesto – rođendanski stolac i neke “povlastice”- može biti prvi u “koloni”, odabire slikovnicu, igru ili crtić prije odmora. Nakon likovne aktivnosti u skupini slijedi čašćenje i fotografiranje (koje ostaje kao uspomena u razvojnoj mapi djeteta) te ples i zabava!

Puhanje svjećica na torti i konzumacija torte vrhunac su proslave rođendana te pokazuju visok stupanj samokontrole djeteta, poštujući time redoslijed aktivnosti tijekom proslave. Vodimo brigu o zdravoj prehrani,pa u skladu s tim načelom konzumiramo prirodne sokove, suhe grickalice (štapiće, perece), te sladolednu tortu koja je djeci najdraža. 
Uskoro će i rođendan našeg vrtića koji će imati 22 svjećice na velikoj torti. Proslavit ćemo ga vrlo brzo, 22.11. i jako smo uzbuđeni zbog proslave! Povodom tog događaja planiramo izvesti predstavu “Jabuka i kruška” pomoću štapnih lutki koje ćemo sami izraditi. Našem vrtiću najveća čestutka bit će naše veselje, smijeh i zajedničko druženje!

Odgojiteljice:
Nataša, Iva, Lara i Andrea

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Travanj u Školjkicama

Početkom mjeseca travnja, povodom Svjetskog dana zdravlja uključili smo se s različitim aktivnostima u “Vodeni tjedan-tjedan zdravlja u vrtiću”. Sve navedene aktivnosti pratile su velika

Aktivnosti

Ribice – travanj – „Ribice“ u i o vodi

Protekli smo mjesec ostvarili mnoštvo aktivnosti o važnosti vode. Cilj je bio stjecanje znanja i osvještavanje brige o zdravlju, okolišu i njegovom očuvanju. Obilježavajući Svjetski