Prosinac u Rožicama

Ove pedagoške godine skupina „ Rožice“ uključila se je u projekt „ Škole za Afriku“ u organizaciji s UNICEF-om. Kroz razne aktivnosti učimo o različitosti izgleda i načina života, dječjim pravima, kompariramo uvjete života u Hrvatskoj i Africi. Odgojiteljice prolaze izobrazbu o provođenju projekta, a djeca gledaju edukativne filmove o djeci i životu u Madagaskaru. Ovaj projekt je osim obrazovnog karaktera i prilika da humanitarno sudjelujemo u pomoći siromašnoj djeci Madagaskara. Kako bi vam približili sveobuhvatan sadržaj našeg projekta dovoljno je da vam kažemo da je za školovanje, vodu, odjeću i život bez rada djece potrebito prikupiti po djetetu 40,00 kn koliko košta jedan ruksak sa svim potrebitim za sigurno djetinjstvo djeteta u Madagaskaru.

Upravo iz razloga da pomognemo što većem broju djece tijekom mjeseca prosinca, mjeseca darivanja, vrijedno smo izrađivali razne ukrase za Božić te od 21.12.2021. pokrenuli humanitarnu akciju prodaje dječjih ruku djela i tombolu. Djeca su rado izrađivala ukrase i pritom postavljala pitanja: „Teta kad ćemo im to poslati?, Kako ćemo im poslati novac?, Da li će moći djeca u Madagaskaru kupiti čokoladu i bombon?, Hoće li imati dovoljno vode i hrane?, Da li smo mi bogati ili siromašni?“ Aktivnosti projekta otvorile su puno upitnika u dječjim glavicama.

Kroz ovaj projekt naučili smo djecu da se mogu igrati na „Našoj livadici“, bez igračaka, s prirodnim materijalima, a istovremeno biti izuzetno sretni i ispunjeni kao i djeca Madagaskara.
Zahvaljujemo se roditeljima koji su na našoj zajedničkoj radionici sa djecom izradili kuglice za bor, tati Bušljeta koji se rado odazvao našoj humanitarnoj akciji i osigurao drvene podloške za izradu aranžmana. I naravno, svim roditeljima i djeci koji su kupili naše proizvode.

Sve navedeno podržao je načelnik g. Dražen Vranić. Nakon poziva naše skupine, posjetio je naš vrtić i našu skupinu. Zahvalili smo mu što ispunjava naše želje koje smo mu kroz razgovor i „Slikovnicu“ iskazali tijekom Dječjeg tjedna. Sudjelovanjem u humanitarnoj akciji, potvrdio je da je Kostrena – prijatelj djece ne samo djeci u našoj općini, već i djeci cijelog svijeta.

Hvala svima na trudu i sudjelovanju u ovom projektu koji svijet čini boljim mjestom.

Odgojiteljice

Katarina Bevandić i Sandra Krstačić

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Travanj u Školjkicama

Početkom mjeseca travnja, povodom Svjetskog dana zdravlja uključili smo se s različitim aktivnostima u “Vodeni tjedan-tjedan zdravlja u vrtiću”. Sve navedene aktivnosti pratile su velika

Aktivnosti

Ribice – travanj – „Ribice“ u i o vodi

Protekli smo mjesec ostvarili mnoštvo aktivnosti o važnosti vode. Cilj je bio stjecanje znanja i osvještavanje brige o zdravlju, okolišu i njegovom očuvanju. Obilježavajući Svjetski