PROJEKT “VATROGASAC”

Projekt “Vatrogasac” nastao je uočavanjem pojačanog interesa djece za zvukove vatrogasne sirene. Tokom jutarnjeg čarobnog kruga za vrijeme “igre tišine” vrlo velik broj djece odgojiteljicama govori kako izvana čuje sirene vatrogasnog vozila ili „tinu-ninu“.

Osluškujući djecu i odgovarajući na njihov interes u sobi dnevnog boravka oformili smo centar vatrogasca u kojem se nalazila vatrogasna oprema koju smo imenovali i tako bogatili vokabular (vatrogasna kaciga, aparat za gašenje požara, šmrk, aparat za kisik i sl). U centru se nalazila i zgrada u plamenu koji je trebalo ugasiti. Pošto je interes djece za ovaj centar bio jako velik poticali smo i razvijanje suradničkih odnosa te vježbali strpljenje. Pročitali smo sve slikovnice o vatrogascima  iz vrtićke biblioteke, pjevali smo pjesmicu “Maca i vatrogasci” te smo pogledali edukativni crtani film o vatrogascima. Prostor smo bogatili raznim igrama, slagalicama, pokrivaljkama, senzornim kutijama, kinetičkim pijeskom, prozorčićima s pojmovima, nizali smo, ubacivali i provlačili te smo na jedan dan svi postali vatrogasci na fotografijama.

Cilj i zadatak projekta bio je edukacija djece o zanimanju vatrogasca, bogaćenje vokabulara te proširivanje spoznaja i stjecanje novih znanja.

Odgajateljice Andrea, Lara, Marina i Tina

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec