Program za roditelje – “Rastimo zajedno”

Još jedna generacija roditelja pridružila se obitelji “Rastimo zajedno”. Nakon dužeg perioda u kojem nismo provodili edukativni program odgovornog roditeljstva, početkom godine započeo je novi ciklus radionica za roditelje. Program podrške roditeljstvu “Rastimo zajedno” nastao je u okrilju UNICEF-ovog programa “Prve tri su najvažnije”.

Cilj programa je razvijanje vrednota i ponašanja koja su sukladna poticajnom roditeljstvu te promiču prava djeteta u obitelji. Ovogodišnji su polaznici programa, od siječnja do ožujka, u poticajnom okruženju s voditeljicama radionica i drugim roditeljima stjecali znanja, vještina i dobili podršku koja roditeljima koristi u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiče osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja. Program radionica sastoji se od niza tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. Ovogodišnji ciklus su vodile odgojiteljice Nataša Đilas Babić, Sadra Krstačić i pedagoginja Bruna Rubinić.

Roditelji su na radionicama:

  • upoznali znanstvena stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta,
  • razmjenjivali ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo,
  • upoznali bolje sebe kao roditelja,
  • prepoznali načine na koje se odnose prema svojem djetetu,
  • doznali i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Vrijednost ovog programa očituje se u promicanju roditeljstva na dobrobit djeteta i roditelja pa se nadamo da će obitelj „Rastimo zajedno“ našeg vrtića, iz godine u godinu, biti sve brojnija.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...