Priznanje za program “Rastimo zajedno”

Za dugogodišnje provođenje programa radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” namijenjenog roditeljima najmlađe djece vrtić je dobio vrijedno priznanje.

Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno” nastao je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici u okrilju Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo “Prve 3 su najvažnije!” Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. Potporu razvoju programa dala je i Agencija za odgoj i obrazovanje RH, Odsjek za predškolski odgoj. Svrha programa je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Program je razvijen tijekom 2008. i 2009. godine u suradnji s voditeljicama i roditeljima koji su sudjelovali u dva pilot-projekta u ukupno 25 dječjih vrtića u Hrvatskoj. Jedan od tih vrtića bio je vrtić “Zlatna ribica” te su tada educirane odgojiteljce Sandra Krstačić i Nataša Đilas Babić te pedagoginja Bruna Rubinić. Pilot program započeo je u našem vrtiću 2009.g. te se od tada kontinuirano organizira, osim pauze  zbog “korona perioda”. U međuvremenu je za voditeljicu educirana i odgojiteljica Iva Radović koja se uključila u  radionice s odgojiteljima, dok  ostale 3 voditeljice osim rada s odgojiteljima, niz godina program provode s roditeljima.

Voditeljice programa kontinuirano se usavršavaju te nove spoznaje prenose kolegicama i provode u praksi. Tako su ove pedagoške godine, održale  stručnu grupu na temu “Socioemocionalni razvoj djece”, namijenjenu svim odgojiteljima vrtića.

Zahvaljujući potpori Općine Kostrena, program je za polaznike besplatan, a voditeljicama omogućeno sudjelovanje na Godišnjim konferencijama programa koje se održavaju diljem Hrvatske. Ove godine, tim povodom, vrtić je zasluženo dobio priznanje za izniman doprinos osnaživanju roditelja i djece kroz provedbu programa podrške roditeljstvu.

Ako ste zainteresirani za program, bilo bi nam drago da se početkom 2024.g. pridružite velikoj obitelji programa “Rastimo zajedno” te da zajedno djelujemo u najboljoj dobrobiti za djecu.

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Doviđenja vrtiću, dobar dan školo!

Završnim svečanostima oprostili smo se od prijatelja iz skupina “Pingvini”, “Ježići” i “Zečići”  koji u rujnu odlaze u školu. Želimo im puno uspjeha u školskim

Aktivnosti

“Školjkice” istražuju i čuvaju prirodu

Dolaskom proljeća  više vremena boravimo na vanjskom prostoru što bam pruža mogućnost da lakše istražujemo i uočavamo promjene u prirodi. Samim time su nam i