„Prevtrljivi svibanj“ – Pačići

Budući da je projekt „Moje tijelo“ pobudio znatiželju i interes malih „Pačića“ odlučili smo ga nastaviti i u mjesecu svibnju. Otkrivali smo što sve možemo našim osjetilima: okusom, opipom, vidom i sluhom.

U daljnim aktivnostima izradili smo plakat zdrave prehrane pa sada imamo podsjetnik koje su dobre namirnice, a koje moramo izbjegavati. Pošto je jedan od zadataka projekta bio i osvijestiti djeci dobrobiti tjelovježbe i razviti navike redovitog vježbanja, često smo provodili tjelesne aktivnosti (s rekvizitima i bez njih) na otvorenom prostoru i u dvorani našeg vrtića.

Važnost smo posvetili i higijeni ruku, s obzirom da je ona nužan, najjeftiniji i najjednostavniji način spriječavanja brojih zaraznih bolesti. Vrlo je važno djecu poučiti pravilnom pranju ruku. U suradnji sa našom zdravstvenom voditeljicom Katarinom Mihelić osmislili smo aktivnost kojom smo djeci na pristupačan i zanimljiv način prikazali zašto je važno imati čiste ruke. Za ovu priliku bio nam je potreban papar koji je predstavljao brojne viruse i bakterije. Čarobne kapi sapuna potjerale su sve bakterije i viruse. Nakon pokusa, uslijedilo je demonstriranje pravilnog pranja ručica.

Iako nas je iznimno kišoviti svibanj sve iznenadio, mi smo bili proljetno raspoloženi, likovno smo se izražavali, igrali se na dvorištu, sadili cvijeće, svakodnevno pričali priče te učili novu recitaciju o suncu. Veliko iznenađenje priuštili su nam i vatrogasci DVD Kostrena, koji su nam omogućili izbliza vidjeti pravo vatrogasno vozilo i vatrogasce! Bilo je to svibanjsko jutro za pamćenje!

Prevrtljivi svibanj pozdravljamo i veselimo se suncem okupanom lipnju!

IGRA PRSTIMA
Širim prste ruke svake
Ko’ što sunce širi zrake
Kad se sunce smije
Prstići se šire
Kad se sunce mršti
Skupljaju se prsti!

U nastavku pogledajte fotografije naših „Pačića“.

Odgojiteljice Andrea Vičević i Tanja Bašić

s asistenticom Natašom Tonković

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Novosti

Hrvatski olimpijski dan u našem vrtiću

10.rujna 2021.g. Dječji vrtić „Zlatna ribica“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja

Novosti

Obavijest o novoj pedagoškoj godini

Dragi roditelji!Nova pedagoška godina započinje u srijedu, 1.rujna 2021.g. Popis djece ovogodišnjih skupina, broj njihove sobe i odgojitelja bit će izvješen na oglasnim pločama u