“PINGVINI” – mali istraživači

Proljeće je u Pingvinima započelo svakodnevnim zapažanjem vremenskih (ne)prilika, uočavanjem promjena vremena te označavanjem na kalendaru prirode. Zaključili smo da vrijeme utječe i na naše odijevanje. Interes djece je bio svakim danom sve veći te smo poput pravih istraživača upoznavali sva godišnja doba i njihove karakteristike. Najviše smo se fokusirali na proljeće kao aktualno godišnje doba… i tu su nastala najvažnija pitanja i zanimanje za ono što se upravo događa u prirodi.

“Teta, zašto Dan vode? Kakav rođendan ima Zemlja? Kako pčelice prenose prah? Kako nastaje med? Šta nisu pčelice opasne?”

Svako njihovo pitanje je vodilo novim aktivnostima pa je tako nastao cijeli projekt.
Vremenska prognoza, godišnja doba, proljeće, Svjetski dan vode, Dan planete Zemlje, važnost biljaka za svih nas, važnost očuvanja okoliša, kako pčelice i kukci oprašuju cvijeće, kako izgleda pčela, kako nastaje med…sada znamo puno o ovim temama.

Maleni smo, ali puni pitanja i novih saznanja…. Veselimo se idućoj pedagoškoj godini i novim aktivnostima!

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo