Pačići – istraživači ljudskog tijela

“Teta, ja bi se igrao doktora?” uzviknuo je dječak Patrik i upravo nas je to potaknulo da oformimo novi centar “Moje tijelo” i postanemo mali, znatiželjni istraživači.

Odjenuli smo bijele kute, oko vrata namjestili stetoskop i pregled je mogao početi. Uz pomoć roditelja obogatili smo našu malu kliniku špricama, bočicama, lopaticama za pregled grla, gazama, kutijama od lijekova i rukavicama. Bilo je tu puno zainteresiranih pacijenata pa smo morali napraviti i knjigu narudžbi. Upoznali smo se a dijelovima ljudskog tijela i izradili plakat koji nam je uvelike olakšao posao. Koristili smo se sa slikovnicama i enciklopedijom pa je tako nastao i naš “Kosturko” od kartona. Brojne didaktičke igre obogatile su naš novi centar. Shvatili smo da moramo brinuti o svojem zdravlju, prati ruke i zube redovito, cijepiti se i kretati na svježem zraku, a što je najvažnije dobro i zdravo se hraniti. Naša igra kroz učenje nastaviti će se i dalje, jer znatiželjni Pačići imaju puno pitanja svakoga dana.

Nakon brojnih pregleda zaključili smo da smo svi u dobroj kondiciji, a tome uvelike pridonose brojni izlasci u šetnje svakoga dana, igre u dvorani i na spravama u dvorištu.

22.04. obilježili smo Dan planeta Zemlje, a kroz likovnu aktivnost zaželjeli i našoj Zemlji puno zdravlja, više cvijeća, a manje smeća.
Bilo je tu zanimljivih želja:

Mateo: “Želim joj jednu veliku tortu!”
Tin: “Da ima čistu vodu.”
Ramona: “Puno šume želim!”
Margita: “Da bude lijepa i da dupini plivaju u moru.”
Mari: “Puno životinja joj želim.”

Pjevajte sa nama!

Tijelo
Glava, ruke, trbuh, noge,
to sam ja!
Glava, ruke, trbuh, noge,
to si ti!
Okreni se i skoči,
visoko u zrak!
Glava, ruke, trbuh, noge,
to smo mi, Pačići!

I malo fotografija za kraj..

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Novosti

Hrvatski olimpijski dan u našem vrtiću

10.rujna 2021.g. Dječji vrtić „Zlatna ribica“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja

Novosti

Obavijest o novoj pedagoškoj godini

Dragi roditelji!Nova pedagoška godina započinje u srijedu, 1.rujna 2021.g. Popis djece ovogodišnjih skupina, broj njihove sobe i odgojitelja bit će izvješen na oglasnim pločama u