M A Š K A R E !   

Nakon božićnog slavlja došao je period maškara. Doba poklada kako se još govori, doba je obilja, kako u jelu, tako i u ponašanju. U vrtiću djeca upoznaju pokladne običaje najviše maskiranjem i uživljavanjem, igranjem uloga te govornim i plesnim stvaralaštvom. Preodijevanje, maskiranje, igranje uloga, biti netko drugi, nered i zbrka te iznenadni događaji i neobična ponašanja za nas su bili pravi izazov, a tako je bilo svake srijede.                      

Upoznali smo zvončare i poslušali njihovu priču. Kažu kako zvončari nisu maškare, ime su dobili zbog zvona koje nose, moraju biti snažni i hrabri, to ne može biti svatko, a osobito se vrednuje kontinuitet nošenja zvona u obitelji. To je potvrda  pripadanja svome kraju i održavanja „stareh užanci“.
I za kraj…čitali smo presudu našemu Pustu „ Nisam ja“  jer je kriv za sve naše zgode i nezgode, šale, razbibrige, svađalice i varke. Na osudi Pusta prisustvovali su članovi karnevalske grupe „Špažičari“ te naš načelnik Dražen Vranić. Kao i svake godine, zaplesali smo na koreografiju ovogodišnje vrtićke maske „Kostrenski ronioci – uroni, izroni“ i uživali u delicijama koje su za nas spremili kuhar i kuharice.

ZVJEZDICE  i odgajateljice  SONJA I SANDRA

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Natječaji

Natječaj za odgojitelja

Poštovani, Na niže navedenoj poveznici objavljujemo natječaj za odgojitelja koji će biti otvoren do 11.12.2023. u 23:59: Odgojitelj

Aktivnosti

 Naše aktivnosti u studenom

Mjesec studeni bio je mjesec bogat događajima pa pročitajte čime smo se sve bavili. Potaknuti sudjelovanjem u projektu “Volim šume“ u kojem skupina Zečići sudjeluje