Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.
Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja tema bila je posvećena Međunarodnoj godini voća i povrća, a mi smo upoznali važnost ovih namirnica u prehrani koje djeca u vrtiću svakodnevno konzumiraju i tako stječu zdrave prehrambene navike od malih nogu. Djeca su pripremala voćne ražnjiće, voćnu salatu i kuhala ukusan pekmez. U pripremanju pekmeza pomogle su nam Vesna Lukanović iz udruge ‘DREN’, Željka Egredžija, vlasnica OPG-a ‘E-KOS’ iz Kostrene te Branka Kržik Longin, članica Katedre čakavskog sabora Kostrene. Kuhale su se dvije vrste marmelade, od šljive te od dunje i jabuke. Obje su bile jako ukusne i fine pa su ih djeca rado mazala na kruh. 

Likovne aktivnosti bile su neizostavne u proteklom razdoblju. Slikalo se jesenjsko voće, temperom radili razni otisci voća, modeliralo tijestom u boji, a uz jesenske pjesmice atmosfera u skupini bila je vesela.

14.10.2021.uputili smo se na izlet u Žminj i posjetili ,Feštinsko kraljevstvo. Iskoristili smo lijep i sunčan dan za igre s bundevama ili kako to domaćini nazivaju – “Cukijadu”.
Uživali smo na seoskom imanju koje ima brojne domaće životinje, te razgledali špilju koja nas je oduševila svojom podzemnom ljepotom.

“Dan jabuke” obilježili smo 20.10. likovnim aktivnostima i izrađivali naše jabučice raznim likovnim tehnikama, a djeca su u suradnji sa roditeljima kod kuće pokazali svoju kreativnost i s ponosom predstavila radove na maloj ‘izložbi’ u holu našeg vrtića.

Odgojiteljice Iva Tićak Pavletić i Sonja Prpić

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...