Leptirići u proljeće

I u Leptiriće je stiglo proljeće, a dočekali smo ga nestrpljivo, znatiželjno i vrijedno. Sunčane dane iskoristili smo za šetnju obližnjom okolicom u kojoj smo prirodu i promjene u njoj doživljavali svim osjetilima.

Početak ovog ugodnog i toplijeg godišnjeg doba, kao i važan blagdan kojeg slavimo u proljeće, obilježio je naše igre i aktivnosti. Dane u skupini proveli smo u igri novih stolnih i društvenih igara na temu proljetnica i zečića. Teme Uskrsa, prirode u proljeće i ekologije bile su prisutne u likovnim radovima, slikopričama i igrokazima.


Svima vrlo zabavna igra “Skriveno jaje” pomogla je razvoju prostorne percepcije i prostornih odnosa (lijevo, desno, gore, dolje, blizu, daleko, iznad, ispod, između..)
Nastavili smo i s aktivnostima iz projekta PROMEHS s ciljem nenasilnog rješavanja sukoba, potrebe reagiranja na vršnjačko nasilje te razvoja odgovornosti za svoje odluke (istina i laž), kao i posljedice istih.


Neizbježno, na ovogodišnji rad utječe i aktualna epidemija pa se sada često igramo imitativne igre liječnika u novo formiranom centru „Covid ambulanta”. Tu se pregledavaju, liječe i cijepe “pacijenti“, ali i naše lutke. “Doktori” su, osim liječenja bolesnih, bili aktivni u provođenju niza aktivnosti kojima smo obilježili Svjetski dan zdravlja.

Ipak, ono što se gotovo svakodnevno potiče u našoj skupini su različite elementarne, manipulativne, govorne igre te grafomotoričke vježbenice kojima se pripremamo za naš veliki budući izazov – polazak u školu.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo