Leptirići – jesen

Najstarija skupina u našem vrtiću smo mi,
veseli i zaigrani Leptirići!
U lipnju smo “stare” prijatelje u školu ispratili,
a ovu jesen na igru “nove” Papaline i Žabice pozvali.
Ukupno nas sada ima dvadeset i pet,
samostalni, vrijedni i aktivni svi smo za pet!

Motivirani smo i znatiželjni, a volimo crtati, slikati, graditi, modelirati, plesati i igrati društvene igre. Ipak, najviše nas vesele motoričke aktivnosti pa se trudimo u sportskom programu biti izvrsni sportaši. Svaku priliku koristimo i za igre i aktivnosti na vanjskom prostoru od kojih nam je nogomet najdraža igra. Vrlo smo nestrpljivi budući školarci te se kroz igru, istraživanje i manipuliranje predmetima svakodnevno i spontano već pripremamo za nove školske izazove.

U periodu do sada, obilježili smo sve nama zanimljive i aktualne datume i događaje, proslavili puno veselih rođendana, realizirali mini projekte »Bonton« (ponašam se pristojno u vrtiću, za stolom, s prijateljima),»To sam ja« (kako izgledam, kako se osjećam, što volim/ne volim, moja obitelj). Najbogatije godišnje doba Jesen, proslavili smo istražujući ga svim osjetilima, kroz igru, likovno izražavanje i uz umjetničke sadržaje. Znamo sva naša dogovorena pravila i trudimo se poštivati ih, pomagati, razgovarati, dijeliti, pospremati i pristojno se ophoditi. Ovisno o ponašanju svakodnevno sakupljamo “smješkiće”, a na kraju tjedna zajedno proglašavamo “Leptirića tjedna” koji idući tjedan koristi neke dogovorene “povlastice.” Ova aktivnost nas  jako motivira te nudi različite prilike za razgovor; učimo biti odgovorniji za svoje postupke, vrednovati sebe i druge, prihvatiti pohvalu, kritiku ili neuspjeh.

I ove pedagoške godine uključeni smo u Unicef-ov projekt Škole za Afriku. Tolerancija, razumijevanje, poštivanje različitosti, empatija i nesebičnost samo su neke od humanih vrednota koje kroz ovaj projekt učimo, razvijamo i primjenjujemo. Također spoznajemo koliko je nama, kao i afričkoj djeci, važno obrazovanje. Projekt nam  je tako „otkrio“ i želje što  neki od nas žele biti kad odrastu:  “ribar, zubar, vozač formule, matematičar, čuvar u zoološkom vrtu, automehaničar, odgajatelj.”

Dok čekamo da zakoračimo na iduću stepenicu našeg obrazovanja i nadalje ostvarimo svoje potencijale, ostajemo u našoj Zlatnoj ribici….bezbrižno učiti kroz igru, istraživati, rasti i razvijati se.

Neke od naših igara i aktivnosti možete pogledati na fotografijama:

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec