Pingvini

Dječji vrtić Zlatna ribica, Kostrena

Posljednje objave

Prosinac u Pingvinima

Djeca iz naše skupine u mjesecu prosincu sudjelovala su na brojnim događanjima. Čestitke svima na uspješno odrađenome😀 * Srijeda, 6.12.- Doček Svetog Nikole u Žurkovu…

Dragi „Pingvini“!

U rujnu 2019.godine u naš vrtić upisano je 13-ero djece koja su navršila godinu dana i oni čine jasličku skupinu „Pingvini“. Tada su bile „male bebe“ koje imaju dude, boce, pelene; neki su se tek „gegali“ pokušavajući učiniti prve korake, a neki su se veselili izgovorenim prvim riječima. Za svu djecu dolazak u jaslice je bilo novo iskustvo gdje za njih brinu neke nove njima tada nepoznate „tete“. Često je taj period protekao u „glasnoj“ atmosferi. Djeca su svoje negodovanje iskazivala plakanjem, protestiranjem pa čak i čestim pokušajem otvaranja vrata kako bi potražila roditelje.

No, polako dječje ponašanje se počelo mijenjati kada su uvidjeli da su jaslice njihovo novo mjesto za igru, druženje i uvjerili se da će ih teta zagrliti i utješiti kada su tužni. I tako su se naši „Pingvini“ opustili i počeli uživali u igri. Posebice vole biti na terasi i usavršavati svoje vještine penjanja, a soba je postala njihov „dnevni boravak“ gdje rado slažu kocke, kuhaju lutkicama i prijateljima, bave se raznim likovnim aktivnostima.

Kako vrijeme odmiče, naša soba odzvanja dječjim smijehom i veseljem, a na prve zvukove glazbe, djeca počinju plesati i oponašati pokrete. Sada se isto začuje dječji plač, ali ne ujutro kada djeca dolaze već popodne kada odlaze, jer ne žele prekinuti započetu igru. Tijekom godine „male bebe“ su narasle. Neki su proslavili 2.rođendan, počeli sve više pričati, ostavili dude, a započelo je i odvikavanje od pelena.

Sada smo ponosni na „Pingvine“ koji postaju pravi mali istraživači i stvaratelji svoje igre i aktivnosti. Sjetimo se svi naših zajedničkih dana provedenih u jaslicama…

Našu igru i druženje, nakratko je prekinuo jedan mali nestašni virus koji je opasan za naše zdravlje pa se ne možemo zajedno igrati u vrtiću, ali u mislima smo svi skupa. Veselimo se danu kada ćemo biti zajedno i uživati u igrama i aktivnostima.

A do ponovnog susreta, misle na VAS i šalju VAM velike puse i zagrljaje  Vaše odgajateljice Doris i Andreja!

Aktivnosti za kod kuće

Dragi Pingvini, u jaslicama smo često učili stihove i pjesme koje ste Vi rado slušali i brzo pamtili… Stoga Vam evo nekoliko stihova i pjesama da ih ponovite zajedno s roditeljima.

SAPUNČIĆU

SAPUNČIĆU, SAPUNČIĆ
PJENI MI SE PJENI
ČISTE RUKE
OBRAZI RUMENI.

BUBAMARA

BUBAMARA LEPETA NE BOJI SE DJETETA PO RUČICI ŠETA I NIKOME NE SMETA.

JOŽICA

TOČKA TOČKICA
CRTA CRTICA
NASTALA JE GLAVICA
DUGE UŠI
TANAK VRAT
TIJELO KAO ZIDNI SAT
RUČICE I NOŽICE
ETO TI VESELOG JOŽICE

rUČICE

PRSTE IMA RUKA SVAKA
KAD JE STISNEŠ TO JE ŠAKA
BUM BUM BUM BUM BUM
TO JE PJESMA LAKA
IGRAJU SE RUKE DVIJE
TKO ĆE BRŽE TKO ĆE PRIJE
BUM BUM BUM BUM BUM
TO JE PJESMA LAKA.

BODE JEŽ

BOC BOC IGLICAMA
NE DIRAJ GA RUČICAMA
BODE BODE JEŽ
BIT ĆE SUZA BJEŽ.

ĐIHA KONJIĆU

ĐIHA ĐIHA ČETRI NOGE
SVE ČETIRI KRUTE
ĐIHA ĐIHA
MI IDEMO NA DALEKE PUTE

A kako Vaše vrijedne ručice ne bi ostale nezaposlene, evo i aktivnosti koje će se Vama sigurno sviđati.

Nizanje

Za bazu Vam može poslužiti komad špage, vune, vezica za cipele, čupava žica. Na njih možete nizati perilice, izrezane slamčice, tjesteninu, dugmiće, prirodne materijale npr. kokice, grašak, kesteni sl.

Otiskivanje

Za ovu aktivnost potrebno je nabaviti papir raznih veličina i različiti predmeti i materijali iz Vaše okolice, npr. : lišće, polovica krumpira, polovica jabuke, vilica, kalupi za kolače, noge plastičnih životinja, materijali raznih tekstura poput spužve, stiropora ili kartona.

Uz pomoć roditelja i dječje mašte može se mnogo toga izraditi i pozivamo Vam da budete vrijedni i kreativni, a radove nam možete slati za objavu na mail bruna.rubinic@zlatnaribica.hr.

Želimo Vam dobru zabavu!

Vaše odgajateljice Andreja i Doris.