ISTRAŽIVAČKO-SPOZNAJNE AKTIVNOSTI

Radoznalost djece jedan je od glavnih motivatora aktivnosti kojima se bave. Dječja prirodna znatiželja potakla nas je na suradnju s raznim ustanovama, udugama i sportskim klubovima, a istraživanje je temelj dječjeg razvoja, učenja o sebi i svijetu oko sebe. Ono omogućuje tjelesni razvoj, razvoj spoznaje, emocija i socijalnih vještina, kreativnosti, kompetentnosti i kritičkog mišljenja.

Izdvajamo dvije zanimljive suradnje koje su ostvarene tijekom travnja.

Skupina “Macaklini” sudjelovala je na Otvorenim danima Odjela za biotehnologiju u istraživačkim radionicama te pogledala igrokaz “Što sve može mozak”.

Skupina “Zvjezdice” sudjelovala je u projektu “Odgovor na urbani izazov- putovanje kapljice” u provedbi HUSI Rijeka, a u suradnji sa studentima Medicinskog fakulteta  te uz financijsku potporu Općine Kostrena. Djeci je na zanimljiv način prikazan ciklus kruženja vode u prirodi, upoznali su vodu kao stanište te se potakla ekološka svijest o zaštiti i očuvanju vode kao izvora života.

Zahvaljujemo se suradnicima na obogaćivanju našeg programa!

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Novosti

Tjedan dobre dječje knjige

Povodom Tjedna dobre dječje knjige, u suradnji s Narodnom knjižnicom Kostrena, organiziran je susret s meteorologom Zoranom Vakula te predstavljanje njegovih slikovnica o meteorologiji. Tijekom

Aktivnosti

Čestitka Školjkica

Školjkice šalju najljepše želje, neka Vam Uskrs donese zdravlje i veselje!