Humani i ekološki osviješteni Leptirići

U proteklom mjesecu posebnu pažnju posvetili smo aktivnostima vezanim za našu planetu Zemlju. Koristeći razne eko priče, igrokaz, pjesme, likovne aktivnosti te edukativne i animirane filmove poticali smo razvoj ekološke svijesti, širili spoznaju o ekološkim problemima i njegovali pozitivan stav prema okolišu. Pjesma „Čuvaj Zemlju“ nam se jako svidjela te smo ju svi vrlo brzo upamtili i naučili pjevati. Također smo osvijestili i osjećaj naše odgovornosti za okoliš te zajednički predlagali na koje sve načine i mi možemo utjecati na smanjenje zagađenja: sadnja drveća, štednja vode, manja upotreba plastičnih vrećica, recikliranje… U suradnji s djelatnicima KD Kostrena posadili smo stablo trešnje u našem dvorištu. Izradili smo i plakat s temom „Zašto je naša Planeta Zemlja tužna“? “Smeće u moru, dim iz broda, auti, plastične boce na livadi, rat, tvornice…“ samo su neki od naših odgovora kojim dokazujemo da već u ovoj dobi možemo biti ekološki osviješteni, empatični i odgovorni prema okolišu u kojem rastemo i živimo.

Nastavili smo i s aktivnostima iz projekta“ Škole za Afriku“ te oslikali platnene vrećice i izradili prigodne afričke narukvice. Izrađeni predmeti bit će ponuđeni za prodaju roditeljima u humanitarnoj akciji pod motom „Za afričku djecu se udružimo i bolji život im pružimo“.

Bavili smo se i zanimljivim temama promicanja mentalnog zdravlja kao što su socijalna izoliranost, depresija i hiperaktivnost. Upoznali smo se tako s „karticama za smirivanje“ koje nam mogu pomoći kada smo jako uzbuđeni, nemirni ili razdražljivi kao i sa strategijama prevladavanja tuge.

Obilježili smo i nama jako važan dan, Majčin dan te s prigodnim poklonom, cvijetom i čestitkom razveselili naše mame.

Pripremamo se obilježiti i Međunarodni Olimpijski dan natjecanjem u disciplinama skok u dalj i trčanje na 50 m koje pokušavamo redovito trenirati na dvorištu, no brojni kišni dani nam to često ne dopuštaju.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo