GLAZBA JE RADOST

Maškare, mnoštvo pjesme i plesa te općenito interes prema glazbi naše skupine dali su nam ideju da se malo intenzivnije posvetimo toj temi. Projekt smo započeli upoznavanjem sa Orffovim instrumentarijem te smo svako jutro započinjali pjesmom i sviranjem s drvenim udaraljkama. Naučili smo nove pjesme, brojalice te pjesme s pokretom. Uočavali smo elemente u glazbi (ton, visinu, jačinu, tempo te dinamiku). Osim udaraljki predstavili smo puhačke, gudačke, trzalačke instrumente te glazbala s tipkama. Usvojili smo i sada znamo prepoznati notu i violinski ključ.

Jutra su nam često bila praćena klasičnom glazbom koja nas je inspirirala za izradu glasovira, šuškalica, gitara.. Veliko nam je zadovoljstvo bilo ugostiti našu dragu odgajateljicu Ani Radolović koja nam je pjevala, svirala i predstavila nam instrument sintisajzer!

Posjetili smo Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci uz vođeni obilazak „Galerija Zajc“ nakon kojeg smo odgledali edukacijski koncert „Otvorite magičnu glazbenu kutiju!“ zbora opere. Bilo je to bajkovito i posebno iskustvo te smo izrazito ponosni na naše male „Pačiće“ koji su bili izvrsna publika. Iz kazališta smo otišli zadivljeni onim što smo doživjeli! Svijet kazališta prikazan nam je kao svijet mašte koji djecu poziva da i kada odrastu nastave njegovati ljubav prema umjetnosti.

19.03. obilježili smo Očev dan! Tom prigodom pridružio nam se tata Željko Tijan koji se odlično snašao u našoj skupini i djeci ispričao čak dvije priče! Tatu Željka „Pačići“ su iznenadili pjesmom i koreografijom na pjesmu „Mali ples“. Veliko hvala tati naše Mije na jutru za uspomenu!

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Novosti

PUST “NISAM JA”

U utorak, 13. veljače 2024.g., na dvorištu vrtića uz goste iz  Općine Kostrena  i karnevalsku grupu “Špažićari”, osuđen je glavni krivac za sve nedaće u

Aktivnosti

Pingvini „uskočili“ u ulogu zečića

Došlo nam je dugo očekivano vrijeme igre, šala i maskiranja, naše „5. godišnje doba“. Odmah nakon blagdanskih aktivnosti, Pingvini dane provode u imitativnoj igri u novonastalom