Projekt “Od sjemenke do stola”
Ovogodišnji Dječji tjedan obilježila je Međunarodna godina voća i povrća, a to je bila prava prilika da Fijolice uživaju u vlastitim plodovima. Pa da krenemo od početka priče …
U rano proljeće krenuli smo u radnu akciju čišćenja našeg vrta. Očistili smo ga i iskopali te posadili jagode, tikvice, krastavce, pomidore, salatu, kelj , začinske biljke, a našlo se tu i proljetnog cvijeća. Svakodnevno smo pratili rast biljaka, brinuli se o njima zalijevanjem i pljevljenjem. Uživali smo u prvim plodovima… najviše u jagodama!
Nakon ljeta naš je vrt bio pun posađenih biljaka. Razveselili smo se krastavcima i jednoj tikvi koji su nas dočekali kad smo ponovo krenuli u vrtić. Ona nas je potaknula da se okušamo kao kuhari. U dogovoru s osobljem iz kuhinje i u suradnji s roditeljima, koji su nam donijeli još tikvi, odlučili smo skuhati juhu. Teta Anita, naša kuharica, očistila je tvrdu koru s tikve, a mi smo je malim nožićima izrezali na sitne komadiće. Narezanu tikvu kuharica Anita odnijela je na kuhanje i upoznala nas je kako će skuhati juhu. Potrebna je velika padela, voda, sol…
Uživali smo u prefinoj juhi!
Odgojiteljice Ana Radolović I Nadežda Jakšić Aldin





