Cjelodnevni izlet u Zagreb

Došao je i taj četvrtak 25.05.2023. kojeg su djeca s nestrpljenjem iščekivala jer se planirao cjelodnevni izlet u Zagreb -posjet Zoološkom vrtu i parku Maksimir. Cilj  izleta bio je upoznavanje djece s raznolikim životinjskim vrstama, poticanje dječje znatiželje i mašte, usvajanje novih znanja te  druženje i zabava.

Zajedno sa djecom iz skupine „Zvjezdice“ naši „Pingvini“ otisnuli su se na put prema Zagrebu. Od ranog jutra vrtićem se mogao čuti dječji smijeh i žamor oko prepričavanja što se sve stavilo u ruksake za izlet.

Nakon pojedenog doručka i dogovora o pravilima ponašanja, djeca sa svojim odgajateljicama, asistenticom i zdravstvenom voditeljicom u 8 sati kreću autobusom koji ih je već čekao ispred vrtića. Nakon stajanja na odmorištu i kratke okrijepe stižemo u Zagreb u 10.30 sati. Djeca s velikom znatiželjom i dobrim raspoloženjem kreću u razgledavanje ZOO vrta. Svaka životinja i nastamba izaziva val oduševljenja i mnogobrojna pitanja. Neke od životinja koje su ih se posebno dojmila su: velika bijela papiga koja se glasno glasala kada su joj se djeca obraćala, smeđi medvjedi, lavovi i deve. Najveći interes potaknuo je paviljon s gmazovima: krokodili, aligatori, kameleoni, velike vrste zmija su kod djece su izazvali veliku znatiželju i pažnju. U 12.30 sati bio je organiziran ručak „Kod morskog lava“ te smo se malo i odmorili. Nakon okrijepe, avantura istraživanja se nastavila te su majmuni, morski lavovi, vukovi, bizoni, crvena panda i  drugi bili tema dječjih razgovora. U 14.30sati dječje nogice su već bile umorne te je bilo vrijeme za „slatki predah“.  Posjetili smo Park Maksimir i „barbu na štandu sa sladoledima“ kako su ga djeca nazvala. Pojeli su sladoled i igra na predivnom dječjem igralištu s mnoštvo sadržaja je mogla započeti.

U 15 sati došlo je vrijeme za ponovno okupljanje ispred autobusa i povratak u Kostrenu. Prvi dio puta u autobusu je vladala tišina jer je većina djece spavala. Dok drugi dio puta, autobusom je vladalo veselo raspoloženje praćeno dječjim prepričavanjem dojmova i pjevanjem omiljenih pjesama s kojima smo i dočekali roditelje u 17.30sati. I tako je završila velika pustolovina djece iz skupine „Pingvini“ iako nismo vidjeli pingvine u ZOO vrtu. To nas čeka u nekoj drugoj avanturi….

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec