„Čakavski kantunić“ u prvom izlasku iz vrtića

„Čakavski kantunić“ i ove godine nastavlja sa svojim radom i promocijom čakavštine te njegovanjem tradicije našeg kraja.

Naš rad prepoznala je i „Katedra čakavskog sabora Kostrene“ te je svoje najmlađe čakavčiće počastila odlaskom u Rijeku i radionicom „Riba ribi“ u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Djeca su četvrtak 23.11. umjesto sata „Čakavskog kantunića“ u vrtiću, otišla u navedeni muzej te sudjelovala u edukativnoj radionici. Naučila su o vrstama brodova: pasara, guc i gajeta vozeći se u kartonskim primjercima istih te upoznala raznolikost životinjskog svijeta u Jadranskom moru. Također su kroz imitativnu igru: tržnice, kuhinje i restorana usvojila spoznaju o putu ribe do tanjura.

Voditeljicama radionice zahvaljujemo se pjesmom „Pozdrav suncu“ , dječjim osmjesima te upitom kada ćemo opet doći u posjet i idemo li na „čakavski“ u vrtić.

Voditeljice Ani i Andreja

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Doviđenja vrtiću, dobar dan školo!

Završnim svečanostima oprostili smo se od prijatelja iz skupina “Pingvini”, “Ježići” i “Zečići”  koji u rujnu odlaze u školu. Želimo im puno uspjeha u školskim

Aktivnosti

“Školjkice” istražuju i čuvaju prirodu

Dolaskom proljeća  više vremena boravimo na vanjskom prostoru što bam pruža mogućnost da lakše istražujemo i uočavamo promjene u prirodi. Samim time su nam i