Bubamare – Rujan

Dragi Bubamarci!

Evo nas ponovno na okupu i krećemo u nove avanture.

Ovu pedagošku godinu odlučili smo odmah započeti našim zajedničkim druženjem na izletu. Sretni i znatiželjni krenuli smo u Brod na Kupi gdje nas je domaćin, Osnovna škola Frana Krste Frankopana, dočekala s toplim lepinjicama i vlastitim pekmezom od jabuka te sokom od mente i koprive. Obišli smo “medvjeđu stazu“, posjetili Kaštel Zrinskih i njihov muzejski postav »Divljina s pogledom na more« te izvor Kupice. Osim novih iskustava i znanja, nije nedostajalo ni igre i trčanja po livadi te smo se zadovoljni vratili u vrtić.

Već tradicionalno, 10.09. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Ovom se manifestacijom promiče sport i olimpizam te potiče uključivanje djece u sportske aktivnosti kojima poboljšavaju svoje zdravstveno stanje i kvalitetu života. Odjeveni u bijele majice koje predstavljaju mir, sport i prijateljstvo, nakon razgibavanja odlazimo u šetnju do mora.

U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom, obilježili smo Svjetski dan prve pomoći. Teta Katarina objasnila nam je što radimo ako ozlijedimo koljeno, dlan ili ruku, a naučili smo i koji je telefonski broj Hitne pomoći. Najviše nas je razveselilo to što smo mogli glumiti bolesne i ranjene pa odmah potražiti pomoć.

Podijelite objavu ...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Listopad u Sovicama

Listopad je mjesec bogat raznim događanjima pa smo tako i mi u Sovicama uživali u istima.Ove godine Dječji tjedan (4.10-10.10.) obilježili smo raznim aktivnostima. Ovogodišnja

Aktivnosti

Školjkice – listopad

Tijekom mjeseca listopada u našoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za jesen i jesenske plodove. Pjevale su se pjesmice, brojalice, čitale slikovnice, likovno smo