Rujan u skupini Pingvini

Ove pedagoške godine našoj skupini pridružili su se novi prijatelji, djevojčica Buga i dječaci Matija i Vid te nas je sad 23. Rujan je mjesec prilagodbe i socijalizacije, a to je najljepše provesti kroz igru i razna druženja.

Toplo rujansko vrijeme izmamilo nas je na vanjski prostor te smo oproštaj od ljeta iskoristili šetnjama, boravkom na plaži i svakodnevnim boravkom  na vanjskom prostoru. Time smo naše nove prijatelje upoznali s  dvorištem vrtića, sportskim aktivnostima kojima se volimo baviti i bližom okolicom.

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan sportskim aktivnostima na našem dvorištu. Kroz sport jačamo naš duh i tijelo, a sportsko ponašanje nas uči prijateljstvu, međusobnom pomaganju i važnosti sudjelovanja, a ne pobjede.

Uz zdrav duh i tijelo važno je da živimo i poštujemo čisto i zdravo okruženje u kojem živimo. Stoga smo se priključili eko akciji koju je organizirala Općina Kostrena kako bi poticali i podigli ekološku svijest. S prijateljima iz skupine „Zečići“ obišli smo užu okolicu našeg vrtića i uklonili sve smeće koje ju je narušavalo. Nije bio problem navući rukavice, ponijeti vreće i ukloniti smeće kako bi nam okoliš bio uredniji.

Bablje ljeto ovog rujna ponukalo nas je da posjetimo naše obližnje plaže u uvali Žurkovo. Na plaži ne nedostaje poticaja za dobru igru i druženje pa smo tako: bacali kamenčiće u more, trčali, hodali bosi i u čarapicama po oblucima, skupljali nama neobične kamenčiće, školjke i pužiće. Ručice smo povremeno rashladili i oprali u moru koje je još uvijek toplo i mami na kupanje.

                                                                        Odgojiteljice:

                                                      Andreja Gović i Katarina Bevandić

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...