Fijolice – listopad

Projekt “Od sjemenke do stola”

Ovogodišnji Dječji tjedan  obilježila je Međunarodna  godina voća i povrća, a to je bila prava prilika da Fijolice uživaju u vlastitim plodovima. Pa da krenemo od početka priče …

U rano  proljeće krenuli smo u radnu akciju čišćenja našeg vrta. Očistili smo ga i  iskopali  te posadili jagode, tikvice, krastavce, pomidore, salatu, kelj , začinske biljke, a našlo se tu i proljetnog cvijeća. Svakodnevno  smo pratili rast biljaka, brinuli se o njima zalijevanjem i pljevljenjem. Uživali smo u prvim plodovima… najviše u jagodama!

Nakon ljeta  naš je vrt bio pun posađenih biljaka. Razveselili smo se krastavcima i jednoj tikvi koji su nas dočekali kad smo ponovo krenuli u vrtić. Ona nas je potaknula da se okušamo kao kuhari. U dogovoru s osobljem iz kuhinje i u suradnji s roditeljima, koji su nam donijeli još tikvi, odlučili smo skuhati juhu. Teta Anita, naša kuharica, očistila je tvrdu koru s tikve, a mi smo je  malim nožićima izrezali na sitne komadiće. Narezanu tikvu kuharica Anita odnijela je na kuhanje i upoznala nas je kako će skuhati juhu. Potrebna je velika padela, voda, sol…

Uživali smo u prefinoj juhi!

Odgojiteljice Ana Radolović I Nadežda Jakšić Aldin

Podijelite objavu ...

golden-fish-footer

Prijavite se na newsletter

Primite sve bitne informacije na vaš email.

Istražite još ...

Aktivnosti

Zdrav k’o dren

Danas su “Iskrice” naučile što je drenjula/dren. Gđa. Željka Egredžija iz OPG-a “E-KOS Egredžija” upoznala nas je sa ovim voćem koje obiluje vitaminom C, kalcijem