Žabice 2019./2020.

Dječji vrtić Zlatna ribica, Kostrena

Drage naše Žabice,

kako se ovih dana ne vidimo u vrtiću, na ovaj način Vam se javljamo i pozdravljamo Vas! Nadamo se da ste dobro, da ste narasli i da znate „svašta novoga“…

S nekima od Vas se već družimo od jaslica kada ste započeli s vrtićkim pustolovinama, pa smo pelene i dude vremenom zamijenili lego kockama, Barbikama i predškolskim vježbenicama.

Nadamo se skorom nastavku druženja u vrtiću, a predškolce ćemo otpratiti u školu koji kreću u tu avanturu na jesen.

Prisjetimo se našeg druženja ove pedagoške godine, bilo je puno aktivnosti i posjeta izvan vrtića. Da bar ovaj virus nije stigao i „pokvario“ nam planove koje smo imali…
U rujnu smo sadili stablo pokraj velike sportske dvorane, a pomogli su nam djelatnici KD Kostrena. Započeli smo i s sportskim aktivnostima u toj dvorani i kao pravi sportaši vježbali dva puta tjedno.
Posjetili smo OŠ Brod na Kupi, njihovu školsku zadrugu i na cjelodnevnom izletu uživali u mirisima i okusima jeseni (voćnjak, Medvjeđa staza, rijeke Kupica i Kupa).
U vrtiću smo ugostili predstavu „Koje je godišnje doba najljepše?“. Posjetili smo Astronomski centar , pogledali edukativni film i krenuli u istraživanje svemirskih prostranstava, planeta i astronauta. Tako je nastao projekt „Svemir“ i najbolja maska Riječkog dječjeg karnevala- bili smo Kostrenski astronauti
Bili smo i u Art kinu, GKL Rijeka, na Korzu, šetali našom Kostrenom.
Proslavili smo sve rođendane naših prijatelja u vrtiću i rođendan našeg vrtića. Kako smo mi eko vrtić i njegujemo ekološke vrijednosti, prijavili smo se na natječaj „Riperaja“ s ekološkim (recikliranim) pastelama i osvojili nagradu-ulaznice za predstavu „Regoč“ u HNK I.pl.Zajc!
Kao pravi veliki istraživači, osim svemira istraživali smo i poznate građevine svijeta kako bi ih što uspješnije sagradili od lego kocaka i kartona, pa su nastali Eiffelov toranj, Big Ben, piramide, Krčki most, Kosi toranj… a iz toga je nastao mali projekt, jer smo htjeli znati gdje se oni nalaze, na kojem su kontinentu, njihovu visinu, zastave tih država…
Ostvarili smo i projekt Unicefa- „Škole za Afriku“, pa smo istraživali o životu djece u Africi i teškim uvjetima njihovog odrastanja, prikupili smo novčana sredstva kako bi opremili njihove učionice za bolje obrazovanje i sretnije djetinjstvo.

Uz pomoć roditelja i dječje mašte može se mnogo toga izraditi i pozivamo Vam da budete vrijedni i kreativni, a radove nam možete slati za objavu na mail bruna.rubinic@zlatnaribica.hr.

Želimo Vam dobru zabavu!