Aktivnosti u vrtiću

RADIONICA  PRVE  POMOĆI  ( 07.studeni 2018.)

U Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ gradsko društvo Crvenog križa Rijeke održalo je radionicu „Prevencija ozljeda djece predškolske dobi“. Radionicu su  vodile  dr. med. Zrinka Tandara i voditeljica odsjeka za zdravstveni odgoj GDCK Blaženka Budimir. Kroz igru djeca  iz dvije odgojne skupine „Zvjezdice“ i „Dupini“ bila su educirana o potencijalnim rizicima ozljeda u njihovom okruženju  te sigurnim postupcima u igri i svakodnevnim aktivnostima.  Djeci su uručeni prigodni pokloni koji promiču zaštitu zdravlja.    

                                                  

DAN PRANJA RUKU  (15.listopad 2018. i 17.listopad 2018.)

Dan pranja ruku u našem vrtiću obilježili smo radionicom „Čiste ručice“ educirajući djecu o pravilnom načinu pranja ruku i važnosti zdravlja. Cilj je bio naučiti djecu što su to bakterije, virusi i na koji način se šire bolesti te kako nam pravilno pranje ruku može pomoći u sprečavanju nastanka zaraznih bolesti. Projekt su proveli studenti Sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta u Rijeci, a u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ. Djeci su uručeni prigodni pokloni: bojanka/slikovnica i tekući sapun.

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI (21.rujna 2018.)

U organizaciji  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Općine Kostrene, Hrvatske liječničke komore održala se akcija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, pješačenjem na Kostrenskoj šetnici.

U javnozdravstvenoj akciji sudjelovalo je tridesetak djece iz Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Polazak je bio u 10,00 sati od ugostiteljskog objekta „Galeb“ do plaže Nova voda i natrag.

Europski tjedan mobilnosti – Dan bez automobila organizira se sa ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U NAŠEM VRTIĆU

U ponedjeljak, 10.rujna 2018. godine Dječji vrtić „Zlatna ribica“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima i promicati sport. Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Obilježje ove manifestacije je bijela majica pa su  djeca tako odjevena provela jutro u sportskom druženju u dvorištu vrtića. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet olimpijskih krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.