Aktivnosti u vrtiću

POSJET GAŠPAROVOM MLINU (22. i 28.listopad 2019.)

Posjet mlinu nezaobilazna je aktivnost povodom obilježavanja Dana kruha. Ove godine, četiri skupine vrtića posjetile su drveni Gašparov mlin uz slap u Martinovom Selu. To je posljednji od 27 mlinova na Rječini koji i danas obavlja svoju nekadašnju funkciju. Žito se ovdje još melje na starinski način, što je posebno zanimljivo našim najmlađima koji su ovdje doznali kako se dobiva brašno.

AKCIJA”RASCVJETANE GRANE ZA NAŠE KOSTRENJANE” U DVORIŠTU VRTIĆA (21. listopad 2019.)

 

Nakon skupine „Žabice“ koja je sudjelovala u sadnji prvog stabla kod Sportske dvorane u akciji Komunalnog društva Kostrena “Rascvjetane grane za naše Kostrenjane” i skupina „Leptirići“ pridružila se akciji. U dvorištu vrtića posadili su oskorušu pa osim što je oplemenjen vanjski prostor vrtića, nadamo se berbi ukusnih plodova iduće jeseni.

FILM „PUTOVANJE MALE ZVIJEZDE“ (16. listopad 2019.)

 

Ovogodišnji interes djece za proučavanje planeta potaknuo nas je na odlazak u Astornomski centar Rijeka. Djeca iz skupina „Papaline“ i „Žabice“ doživjela su 35-minutnu avanturu putovanja Svemirom u kojoj su se pridružili maloj zvijezdi na putovanju koje joj je zauvijek promijenilo život.

U potrazi za vlastitim planetima za koje bi se brinula, mala zvijezda upoznaje druge zvijezde, saznaje što svaku zvijezdu čini posebnom i otkriva da se zvijezde udružuju kako bi stvorile galaksije. Mali istraživači Svemira naučili su da je Sunce zvijezda, od čega se zvijezde sastoje, zašto su različitih boja i koja je njihova idealna veličina i temperatura za održavanje života.

A ako želite pogledati „Astronomske centre“ u našem vrtiću, zavirite u sobe skupina „Papaline“ i „Žabice“.

KOSTRENSKA ĐIRADA 2019. (12. listopad 2019.)

S ciljem promoviranja zdravog načina života, važnosti kretanja i rekreativnog bavljenja sportom, u Kostreni je 12. listopada 2019.g. održana popularna sportska manifestacija „Kostrenska đirada“. Ovogodišnji program đirade upotpunio je „Dan zdravlja“, u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

I ove godine sudionici đirade bili su i polaznici Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ koji su prvi startali. Potom su slijedile utrke učenika OŠ Kostrena, umirovljenika i osoba s invaliditetom. Proglašenje pobjednika održano je na parkiralištu u Žurkovu kao i aktivnosti u sklopu Dana zdravlja s natjecateljskim poligonom za djecu i degustacijom zdrave hrane.

ODGOJ ZA HUMANOST OD MALIH NOGU  (2.,3. i 4. listopad 2019.g.)

Hrvatski Crveni križ organizira i provodi programe humanističkog odgoja djece i mladih, radi na usvajanju vrlina solidarnosti, nepristranosti i suosjećanja, promiče poštovanje ljudskog bića i života, potiče razvoj samopoštovanja te pridonosi razvoju životnih vještina : dobre komunikacije, mirnog rješavanja sukoba, timskog rada i slično.

Naš vrtić je posjetila gđa. Ana Delonga i održala radionicu „ Autoportret s kockicama“ za tri odgojne skupine : „Žabice“ , „Papaline“ i „Leptiriće“. Cilj radionice je bio da djeca prouče i opišu svoj fizički izgled i svoje osobine što im je pomoglo u prihvaćanju različitosti, samoga sebe i drugih.                                                                                                                                          

Na kraju radionice svoj djeci su uručeni prigodni pokloni.

PREDSTAVA “KOJE JE GODIŠNJE DOBA NAJLJEPŠE?” (30. rujan 2019.)

U holu vrtića, šest skupina vrtića poslušala su prepirku Snješka, Zeka, Dupina I Jesenjeg stabla te pokušala doznati koje godišnje doba je najljepše. Odgovor da je svako godišnje doba lijepo na svoj način, djeca su saznala u završnom songu ovog veselog lutkarskog mjuzikla.

IZLETI U PRIRODU (19. i 26. rujan 2019.)

Svaki naš izlet prati veliko uzbuđenje zbog putovanja, druženja i upoznavanja novih krajeva. Ove godine odredište izleta kojeg obilježava odlazak toplog ljeta i dolazak jeseni bio je Brod na Kupi. Četiri skupine vrtića, „Bubamare“, „Leptirići“, „Papaline“ i „Žabice“ provele su dan u prirodi, a domaćin im je bila Osnovna škola Frana Krste Frankopana. Dan su proveli u  upoznavanju rada učeničke udruge „Bobovac“, degustaciji njihovih proizvoda te šetnji Medvjeđom stazom. Zahvaljujemo se srdačnim domaćinima koji su nas lijepo ugostili i počastili.

OBILJEŽEN  EUROPSKI  DAN ORALNOG  ZDRAVLJA  (21.rujan 2019.g.)

Europski dan oralnog zdravlja obilježili smo na Korzu pod motom „ Korzo zdravih i lijepih osmjeha“. Na našem štandu prikazali smo što sve radimo s ciljem očuvanja zdravlja dječjih zuba,  razgovarali smo o hrani koja utječe na zdravlje zubi. Djeca su mogla prisustvovati na zubovježbaoni, zubomodeliranju, zuboigraoni, zubopričaoni, zuboplesaoni, zubopjevaoni, zubočetkaoni te pregledu zubi.

Svoj djeci uručeni su prigodni pokloni : četkice i kaladont za zube. 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U "ZLATNOJ RIBICI" (10.rujna 2019.g)

 

Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

U utorak, 10. rujna 2019.godine, obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana, pridružili smo se projektu proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima. S ciljem promicanja važnosti bavljenja sportom  zajedno smo vježbali i natjecali se u sportskom duhu, a odjeveni u bijele majice simbolično smo poslali poruku mira, prijateljstva i fair playa.  Sportsko druženje skupina ujedno je i priprema za naše sudjelovanje u sportskoj manifestaciji Kostrenska đirada koja će se održati 12. listopada 2019.g.

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.